Hvor meget lys skal svampe have for at vokse?
Mycelium kræver en vis niveau af lys for at udvikle modne frugtlegemer. Mens nogle avlere foretrækker at bruge LED lys i 12-timers intervaller, mener andre
Mikrogrønt frø også kaldet spirefrø, er forskellige fra de almindlige havefrø. De er fremstillet til dyrkning i dit køkken i spirebakker eller mikrogrøntbakker, og uden brug af jord. Mikrogrøntfrø er også specielle ved at de kan også nydes i maden som spirer, hvilket ikke er tilfældet for alle frøsorter.
Spirefrø skal desuden spire testes af producenten for at sikre at de har en spireevne over 95%. Producenten skal også lade spirefrø bakterieteste for Salmonella, Listeria og E. Coli.
En anden meget vigtig forskel mellem mikrogrøntfrø og havefrø er, at havefrø ofte er bejdsede. Når du bejdse et frø, bliver det behandlet med antibakterielle stoffer, havefrø producenter bader frøene i under tørring af frøene. Denne behandling har til formål at beskytte frøene mod bakterier og svampe under opbevaring af dem, samt beskytter dem mod jordbakterier i frøets første tid i jorden.
Certificerede spirefrø til dyrkning af indendørs spirer i dit køkken er aldrig bejdsede behandlet. Det skyldes, at kemikalierne i bejdsen er giftigt for mennesker. Desværre kan bejdsede havefrø fint vokse i din mikrogrøntbakke, men hvis du spiser plantespirerne fra bejdsede frø, får du et alvorligt mavekneb og diarre. Det er derfor vigtigt at du søger lægehjælp med det same hvis du har spist bejdsede havefrø og får ondt i maven.
Derfor – hold dig langt væk fra at bruge bejdsede frø til din mikrogrøntdyrkning. Bedste løsningen er kun at bruge certificerede, økologiske spirefrø til dine spirer og mikrogrønt.
Mycelium kræver en vis niveau af lys for at udvikle modne frugtlegemer. Mens nogle avlere foretrækker at bruge LED lys i 12-timers intervaller, mener andre
Hvad er mikrogrønt? Mikrogrønt er små og nærende grøntsager, som kan dyrkes i en beholder eller bakke på dit køkkenbord. De kaldes også “ægte superfoods”,
Sådan forspirer du dine planter i såbakker De rette betingelser er vigtige hvis du skal have succes med forspiring af planter i så-og priklebakker hjemme
Kaffetræet, Coffea arabica, går også under navnet kaffeplante. Den stammer oprindelig fra de sydlige dele af det Afrikanske kontingent, samt de tropiske områder i Asien.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.