Økologiske mikrogrønt frø

Katogorier
  • Plagron Cocos Brix 9LPlagron Cocos Brix 9L
  • Øko Karse frø – 500g

Økologiske mikrogrønt frø

Mikrogrønt frø også kaldet spirefrø, er forskellige fra de almindlige havefrø. De er fremstillet til dyrkning i dit køkken i spirebakker eller mikrogrøntbakker, og uden brug af jord. Mikrogrøntfrø er også specielle ved at de kan også nydes i maden som spirer, hvilket ikke er tilfældet for alle frøsorter.
Spirefrø skal desuden spire testes af producenten for at sikre at de har en spireevne over 95%. Producenten skal også lade spirefrø bakterieteste for Salmonella, Listeria og E. Coli.

BEJDSEDE FRØ ER GIFTIGE

En anden meget vigtig forskel mellem mikrogrøntfrø og havefrø er, at havefrø ofte er bejdsede. Når du bejdse et frø, bliver det behandlet med antibakterielle stoffer, havefrø producenter bader frøene i under tørring af frøene. Denne behandling har til formål at beskytte frøene mod bakterier og svampe under opbevaring af dem, samt beskytter dem mod jordbakterier i frøets første tid i jorden.

Certificerede spirefrø til dyrkning af indendørs spirer i dit køkken er aldrig bejdsede behandlet. Det skyldes, at kemikalierne i bejdsen er giftigt for mennesker. Desværre kan bejdsede havefrø fint vokse i din mikrogrøntbakke, men hvis du spiser plantespirerne fra bejdsede frø, får du et alvorligt mavekneb og diarre. Det er derfor vigtigt at du søger lægehjælp med det same hvis du har spist bejdsede havefrø og får ondt i maven.

Derfor – hold dig langt væk fra at bruge bejdsede frø til din mikrogrøntdyrkning. Bedste løsningen er kun at bruge certificerede, økologiske spirefrø til dine spirer og mikrogrønt.

Bliv klog på plantevækst med vores blog