Skab liv i akvariet med LED vækstlys | Akvarielys

Odense zoo akvarie lys

Akvarielys er en af de vigtigste dele i et akvarie, lige efter vandet og selve akvariet.
Lyset vedligeholder nemlig plantevæksten og samtidig holder akvariet sundt.

K
unstigt akvarielys er især effektivt, når det gælder akvarier med fisk, for på trods af, at fisk ikke er planter, er god og stabil belysning faktisk meget vigtigt for, at fisk bliver sunde og vokser.

LED vækstlys
kan dæmpes efter behov, hvilket reducerer alger i vandet. Derfor er god belysning monteret over sit akvarie vigtigt, når man vil vedligeholde sit akvarie, og 
garantere livet i det de bedste mulige levevilkår.  

Det rette akvarielys

Odense Zoo har netop investeret i at få en mere optimale belysning i deres akvarier. Det har de gjort for at sikre at alle deres fisk har gode levevilkår.
Fisk kan nemlig, ligesom os mennesker, blive forstyrret af for mange uforudsete hændelser i deres hverdag. Disse forstyrrelser skaber stresssymptomer og kan derfor senere udvikle sig til en depression/træthed i fiskeneDepression i fisk lyder måske lidt som en dårlig joke, men det er altså meget reelt og alvorligt.

Det er derfor ekstremt vigtigt, at fisk får den rette mængde belysning, og at der ikke forekommer for mange ændringer i løbet af fiskens levetid, som for eksempelvis hyppig udskiftning af pærer eller lamper.

Med den rette belysning sørger man for, at fisken lever et sundt liv. Samtidig gør ophængte akvarievækstlys, at akvariet bliver rarere og mere beroligende at kigge på. 

akvarielys fra plantelys som det set i odense zoo

De loftmonterede lamper, som Odense zoo har valgt at bruge er Sunlight LED vækst lampe, det er et 200W vandtæt akvarielys fra plantelys.dk, med dem har Odense Zoo gjort det muligt at opretholde et rent og sundt akvarie.

Lamperne har en høj levetid på op til 45.000 timer, og de kan dække et areal på hele Ø100cm. Lampens lange levetid, sammenlignet med konventionelle akvarie grolys, har skånet Odense Zoo for ofte udskiftning af belysning i akvariet, hvilket i forlængelse har skånet fiskene. Læs mere om vores samarbejder med Odense zoo.

Disse udskiftninger kan, som nævnt tidligere, være meget forstyrrende for fiskene, og øge risikoen for udvikling af stress. De nye vækst/akvarielys har på den måde været et vigtigt element i, at minimere forstyrrelser, og dermed opretholde et sund miljø for fiskene og livet i akvariet.

100w hb4

Med den rette LED vækstlampe/akvarielys får dit akvarie alt, hvad det har brug for, til at opretholde en sund akvariekultur.
Foruden fiskene, er LED plantelys også medvirkende til, at give de bedste forhold for akvariets planter. Med andre ord, er der faktisk ikke det, som LED plantelys ikke gavner for dit akvarie, det er altså stort set ikke nogle grunde til ikke at vælge at opgradere dit akvarie med LED akvarielys. 

  • SunLight Pro-Gro T8 vækstlys armatur 18Watt 120cm
  • SunLight Pro-Gro T8 vækstlys armatur 9Watt 60cm

Spar på elregningen og red miljøet 

De traditionelle akvarielys har ofte udsat fisk for stress symptomer på grund af den hyppige udskiftning af lysstofrør, da udskiftning har været nødvendigt for at bibeholde et flot akvarie. Udeover indflydelsen på fiskene, har udskiftning af lysstofrør også en kæmpe negativ indflydelse på miljøet. De traditionelle lysstofrørene indeholder nemlig det giftige metal kviksølv, hvilket er svært at skille sig af med på en miljøvenlig måde.
LED baserede akvarielys er altså på alle måder langt mere bæredygtigt for miljø og fisk.

akvarielys fra plantelys i odense zoo

Vores SunLight LED plante vækst lampe har den yderligere fordel at den bruger op til 90% mindre elektricitet i forhold til andre lyskilder, hvilket gør den til en af de mest miljøvenlig lamper på markedet, dette er altså både fordelagtigt for vores jordklode og for din elregning. Lampens stærke hvide vækst dioder gør det muligt for planterne i akvariet at vokse under optimale forhold, samt at danne kraftigere rødder, end de ellers ville være i stand til. Besøg Odense zoo og se alle deres smukke akvarier selv.

Hvis du har brug for hjælp eller vil vide mere om plantelys til akvarier er du mere end velkommen til at kontakte vores team af LED eksperter her

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Lyset i et akvarie bør typisk være tændt 8-12 timer dagligt for at efterligne et naturligt lysmønster og understøtte sundheden for planter og dyr. Det er vigtigt at undgå overbelysning for at forhindre algevækst.

Valget af lys til et akvarium afhænger af akvariets indhold. For plantede ferskvandsakvarier er LED-lys med et bredt spektrum ideelt, da det fremmer plantevækst og er energieffektivt. Til saltvandsakvarier, specielt dem med koraller, anbefales stærkere LED-lys eller T5 fluorescerende lys for at imødekomme korallernes lysbehov.

 
Akvarier bør have lys tændt i 8-12 timer om dagen for at efterligne naturlige lysforhold og understøtte plantevækst og dyrenes velbefindende. Det er vigtigt at holde en konsekvent lyscyklus for at undgå stress hos akvariebeboerne.
 
 
Det optimale antal lumen for et akvarie afhænger af dets størrelse og indhold. Generelt anbefales 20-40 lumen pr. liter for ferskvandsakvarier og op til 60 lumen pr. liter eller mere for plantede akvarier eller saltvandsakvarier med koraller for at sikre tilstrækkelig belysning.

Tilføj din overskrift her