Skab liv i akvariet med LED vækstlys

Akvarielys er vigtigt, da lyset vedligeholder plantevæksten og holder akvariet sundt. Det er især effektivt når det gælder alger, da LED vækstlys kan dæmpes efter behov, hvilket reducerer alger i vandet. Derfor er god belysning vigtigt, når man vil vedligeholde sit akvarie.  

Det rette akvarielys

Odense Zoo har netop fået den mest optimale belysning for, at sikre at fiskene har de bedste levevilkår. Fisk kan, som os mennesker, være forstyrret af mange uforudsete hændelser i hverdagen. Dette skaber stresssymptomer og kan derfor senere udvikle sig til en depression. Det er derfor vigtigt at fisk får den rette mængde belysning, og at der ikke forekommer for mange ændringer i løbet af fiskens levetid. Med den rette belysning sørger man for, at fisken lever et sundt liv, som samtidig gør at det bliver beroligende at kigge på. 

Med en Sunlight LED vækst lampe 200W vandtæt fra plantelys.dk, har Odense Zoo gjort det muligt at opretholde et rent og sundt akvarie. Lampen har en levetid på op til 45.000 timer, og dækker et areal på ca Ø100cm. Den længere levetid for lampen har skånet Odense Zoo for ofte udskiftning af belysning i akvariet. Disse udskiftninger kan være forstyrrende for fiskene, og øge risikoen for udvikling af stress. På den måde har lampen været et vigtigt element i at minimere forstyrrelser, og dermed opretholde et sund miljø for fiskene.

Med den rette LED vækstlampe får dit akvarie lige hvad det har brug for, til at opretholde en sund akvariekultur. Foruden fiskene, er LED plantelys også medvirkende til at give de bedste forhold for akvariets planter. Med andre ord, er der faktisk ikke det, som LED plantelys ikke gavner for dit akvarie. 

Spar på elregningen og red miljøet 

De traditionelle akvarielys har ofte udsat fisk for stress symptomer på grund af udskiftning af lysstofrør da det har været nødvendigt for at bibeholde et flot akvarie. Udskiftning af lysstofrør har dog haft en kæmpe indflydelse på miljøet. Lysstofrørene indeholder kviksølv, hvilket er svært at skille sig af med på en miljøvenlig måde.

SunLight LED plante vækst lampe har den fordel at den bruger op til 90% mindre elektricitet i forhold til andre lyskilder, hvilket gør den til en af de mest miljøvenlig lamper på markedet. Lampens hvide vækst dioder gør det muligt for planterne i akvariet at vokse under optimale forhold og danne kraftigere rødder.

Hvis du har brug for hjælp eller vil vide mere om plantelys til akvarier er du mere end velkommen til at kontakte os her.