Hvilken vækstlys lampe er bedst 2021

Vækstlys på basilikum

Hvorfor bruge vækstlys? Har du lyst til at udleve din drøm om at blive gartner? Tillader det danske vejr dig ikke altid at komme ud og dyrke dine egne blomster, urter, frugter og peberfrugter? Så bør du følge med her.

Sommeren i Danmark varer desværre ikke længe, hvilket giver begrænset muligheder for at dyrke forskellige planter, blomster eller urter. Derfor er alternativet LED vækstlamper.

LED vækstlamper giver dig mulighed for at dyrke forskellige planter, frugter eller urter uafhængig af dine planters placering i dit hus eller din lejlighed. LED vækstlamper giver dig mulighed for at skabe de mest ideelle forhold for dine planter så de kan vokse store og smukke.

Der findes mange alternativer til at give sine planter så meget lys og varme som overhoved muligt. Nogen placerer til tider deres planter tæt op af vinduet så planten peger i solens retning. Men dette viser sig nogle gange ikke at være godt nok for planterne. Når planterne bliver placeret tæt op af vinduet strækker planterne sig for at optage så meget lys som overhoved muligt. Dette medføre dog at plantens blade og stænger bliver spinkle og tynde, og kan tilmed resultere i gule blade.

Der findes mange andre alternativer til LED vækstlys, der finde fx de billigere alternativer som halogenpære og lysstofrør. Halogenpærer og lysstofrør medfører dog dyre driftsomkostninger. Begge alternativer kommer dog med en væsentlig kortere levetid i forhold til LED vækstlamper. LED vækstlamper sørger for at dine planter får den optimale mængde lys og varme, men også for at du sparer på elregningen. Derudover giver LED vækstlamper dig en væsentlig længere levetid i forhold til halogenpærer og lysstofrør.

Hvilken LED vækstlys lampe skal jeg vælge?

For at vælge den rette LED vækstlampe er det vigtigt at finde ud af hvilken plante den skal belyse, da kræves forskellige lysmængder på forskellige planter. Nogle planter har brug for mere lys end andre, derfor er det vigtigt at finde ud af hvilken plante man ønsker at skabe de bedste forhold for.

Hvis man har med større planter at gøre og derfor ønsker at belyse et større areal, kan man gøre brug af LED plante vækstlampe 100Watt som kan klare sig i et fugtigt miljø. Denne plantevækstlampe kan belyse større arealer og sørger for, at dine planter får de bedste forhold. Odense zoo har blandet andet gjort brug af denne vækstlampe som du kan læse mere om her.

Der findes også andre alternativer som egner sig til mindre planter, blomster eller urter. Grolys 200Watt PAR38 giver dig mulighed for at give din plante så meget lys og varme som overhoved muligt.

Hvis du har planer om at dyrke flere planter, blomster eller urter på engang kan en mulighed være Samsung Quantum board som giver dig mulighed for at dyrke flere planter og blomster på engang. Samsung Quantum boarder giver dig mulighed for at dække et areal svarende til 4 store planter. Samsung Quantum board kommer med 110Watt og giver dig mulighed for at dæmpe lyset.

Læs mere og vækstlys her.

Hvis du er i tvivl om hvilket vækstlys der passer til dine behov, er du altid velkommen til at kontakte os her.