Big Plant Science – Dansk produceret gødning

Alle planter behøver mindst 4 ting for at vokse, Vand, varme, lys, og ikke mindst næringsstoffer. Hvis en af disse mangle, vil planterne hurtig visne og dø. Derfor er det vigtigt at alle disse elementer er til stede i den rette mængde for at få sunde og flotte planter som giver et stort udbytte.

Fordel ved flydende gødning

Når der bruges gødning i fast form, kan det falde i klumper på overfladen af jorden, eller som højkoncentreret områder i jorden. Med en sådan fordeling er det svært for planter at optage næringsstofferne jævnt, og planterne skal vente på at gødningen bliver tilgængelig for dem. Derimod kan flydende gødning nemt sive ned i jorden og spredes mere ensartet, dermed får dine planter en jævn og øjebliklig adgang til de nødvendige næringsstoffer. Desuden er det også nemmer at tilføre den flydende gødning med vandet, og doseringen er meget nemmer at justerer præcist, så planterne hverken får for meget eller for lidt gødning.

Big Plant Science gødning

BiG Plant Science flydende gødning

Med BiG Plant Science serien af flydende gødning får dine planter alle de næringsstoffer som de har brug for, og det i en form der er nemt for dem at optage. BiG Plant Science serien er udviklet og produceret i Danmark efter danske videnskabelige principper.

Med den flydende gødning fra BiG serien er der taget højde for de særlige danske vandforhold, og kan med sine 2 grundprodukter; Part A og Part B leverer alle de nødvendige næringsstoffer, som en plante behøver for at kunne producere et højt udbytte.

Udviklet til danske vandforhold

Ved en professionel rådgivning om gødning tages der altid udgangspunkt i vandkvaliteten – dette princip afviger BiG ikke fra. Det er derfor vigtigt, at man undersøger om vandkvaliteten er hård, middelhård eller blød og derefter kigger i Big Plant Science gødningsskema.

Du kan se hvordan vandkvaliteten er i dit nærområde på kortet herunder:

Tryk for større billede

Hvor meget gødning skal jeg bruge?

Hvor meget flydende gødning du skal bruge afhænger af flere faktorer, som type af plante, dit vand hårdhed, og hvilket media du bruger, herunder hydroculture, kokus, jord mf. Det anbefales at følge anvisningerne i gødnings skemaet eller at konsultere en ekspert for at sikre, at du bruger den korrekte mængde. Overgødning kan føre til skader på dine planter, så det er vigtigt at være forsigtig.

Big Plant Science gødningsskema

Skemaet viser hvilken og hvor meget gødning der skal bruges i de forskellige vækstfaser, samt gromedie planterne vokser i, samt afhængighed af vandets hårdhed.

Til dem der dyrke i jord/muld:

Download: Jord formular til hårdt vand
Download: Jord formular til mellemhårdt vand
Download: Jord formular til blødt vand

Til dem der dyrke i Coco eller lig.:

Download: Coco formular til hårdt vand
Download: Coco formular til mellemhårdt vand
Download: Coco formular til blødt vand

For Smart Indendørs køkkenhave eller hydroponics : 

Download: Hydro formular til hårdt vand
Download: Hydro formular til mellemhårdt vand
Download: Hydro formular til blødt vand

Sådan aflæser du Big Plant Science gødningsskema:

For planter i spiring og vækstfasen tilsættes der gødning og næringsstoffer hver gang du fylder vand på dit hydroponic anlæg eller Smart køkkenhave.

Eks. Hvis planterne er i god vækst, og du bor i et område med hårdt vand, bør du tilsætte følgende pr 1L vand:

  • 2 mL af Part A – Power House
  • 2 mL af Part B – Calcium PLUS
  • 0,5 mL af Stimulus X
  • 0,5 mL af Aroma Boost Y

En større mængde vand kan opblandes med gødning – opbevares mørkt og køligt i en lukket beholder for max 4 uger.

Gødningsblanding for blomstring

For planter der skal til at sætte blomster, bør følgende bruges hvis du bor i et område med hårdt vand – tilsætte følgende pr 1L vand:

  • 2 mL af Part A – Power House
  • 2 mL af Part B – Calcium PLUS
  • 1 mL af Stimulus X
  • 1 mL af Bud Explotion Z
  • 0,75 mL af Aroma Boost Y

I området omkring København hvor vandet kan være ekstra hårdt, bør du øge tilsætningen af A og B gødningen med 0,5- 1 mL/L. Hold øje med om dine planter får lysegrønne blade, hvis det er tilfældet bør du øge A & B gødningen med 1mL/L til bladene får dybt grønne toner igen.

Behøver hjælp til BiG Plant Science serien?

Er der noget som du er i tvivl om, eller noget, du ønsker rådgivning til omkring brugen af Big Plant Science gødningsprodukter , så tøv endelig ikke med at skrive til os.

 
 

BiG Plant Science serien af flydende gødning