Fugtighedsmåler til jord og planter – Bedst i test 2022

Jordmåler og fugtmåler med Bluetooth

Hvad er en jord fugtighedsmåler?

En fugtighedsmåler til jord og planter, kan aflæse og fortælle dig præcis, hvordan dine planter har det, og hvad de har brug for. Har dine planter brug for mere eller mindre vand, lys eller måske gødning?

En måler er et simpelt og effektivt redskab til både dine stueplanter og udendørs planter, så du kan give dine planter den bedste pleje og de bedste vækstbetingelser.

Hvordan bruger jeg måleren?

Det er meget enkelt at anvende måleinstrumentet. Målerens spyd placeres ca. 10-15 cm nede i jorden på planten, du vil måle. Dine data kan aflæses efter et par minutter.

Afhængig af hvilken model du har valgt, vil du nu få information om plantens fugtighed, lysforhold, gødning, temperatur og ph værdi. Læs indlægssedlen i din specifikke måler i gennem, og følg anvisningen på dit valgte produkt.

 

Typer af fugtighedsmålere

Der findes overordnet tre forskellige typer af fugtighedsmålere: En analog, en digital og en såkaldt smart fugtighedsmåler. 

Analog jordmåler

Den analoge model er nem af anvende og bruger hverken batteri eller elektricitet. Den kan anvendes både til indendørs og udendørs planter, og fungerer ved at placere målerens spyd i jorden og aflæse fugtigheden direkte i jorden.

Typisk er der angivet et interval fra 1-10, hvor baren selv peger på den pågældende plantes fugtighed. Den analoge model kan have flere funktioner end blot fugtighedsmåling. Ofte kan denne type, udover at måle fugtniveau i jorden, også måle plantes lysforhold ved hjælp af en solsensor samt måle ph værdien i jorden.

Den analoge model kan dog ikke indstilles til at oplyse dig om den pågældende måling er optimal for lige netop den planteart du måler. De optimale målinger for en specifik plante er typisk oplyst på plantes emballage.

Den analoge fugtighedsmåler er et godt valg for dig, som ikke behøver fancy metoder til at måle din plantejords fugtighed, lys eller ph værdi.

Vi anbefaler Fugtighedsmåler til jord med LUX og PH meter som kan købes her.

Analog jordmåler for planter

 

Digital jordmåler

En digital jord fugtighedsmåler er som navnet antyder digitalt, hvilket giver adgang til mere præcise målinger. Det betyder dog også, at måleren bruger batteri.

Ved brug af en digital fugtighedsmåler kan du, ligesom den analoge, få adgang til flere forskellige målinger ved at placere spyddet i jorden og aflæse.

Hos os kan du finde en, som kan analysere og måle op til fem forskellige ting ad gangen:

  • Lysstyrke
  • Luft temperatur
  • Jordens fugt indhold
  • Jordens temperatur
  • Ph værdi

På denne måde kan du let teste plantens miljø. Den digitale udgave er velegnet til dig, som gerne vil have en grundig analyse af dine planter med et enkelt og let læseligt måleinstrument, da skærmen er stor og lyst op med baggrundsbelysning.

Vi anbefaler Digital Plantejordstester, som du kan købe hos os og finde i vores sortiment her.

Digital jordmåler og fugtighedsmåler til planter

 

Smart jord og fugtighedsmåler

En smart fugtighedsmåler er den nyeste version af fugtighedsmålere, som til forskel fra den analoge og digitale, kan tilkobles din smartphone eller tablet, hvilket gør det nemt at overvåge dine planter hvor og hvornår du ønsker det.

Gennem en tilhørende APP, kan du i realtid holde øje med lysintensiteten på planten, temperatur, fugtighed og tilgængelige nærringstoffer i plantens jord både indendørs og udendørs. Dette giver dig med andre ord et meget præcist overblik over plantens tilstand, som gør det nemt at tilpasse forholdene, så planten trives bedst muligt.

Appen har desuden en database med over 5000 planter og blomsters optimale forhold, hvilket giver dig langt flere informationer end de to andre typer af målere. På appen er det nemlig muligt at fortælle plante sensor, hvilken specifik plantetype den skal foretage målinger på.

Da alle planter er forskellige med forskellige behov sikrer dette, at der bliver taget højde for den enkelte plante og giver dig den bedste analyse og de bedste anbefalinger.

Du finder en lang række tips til at pleje og vedligeholdelse af dine planter. Alt i alt en rigtig god løsning til dig, som vil have et hurtigt og meget præcist overblik over dine forskellige planters tilstand og behov, som kan tilkobles til din smartphone.

Vi anbefaler at du anskaffer dig en Fugtighedsmåler til jord og planter m. Bluetooth og app. Du kan læse mere og købe smart fugtighedsmåler i vores sortiment her.

smart fugtighedsmåler

Her ses en oversigt over de tre typer af fugtmålere samt et overblik over deres fordele og ulemper, så du kan finde den måler, der passer bedst til dig og dine planter.

Typer af fugtighedsmåler

Fordele

Ulemper

Analog · Bruger ikke batteri

· Har flere funktioner

· Er simpel

· Kan ikke måle specifikke planters behov

· Mindre præcise målinger

Digital måler

· Mere præcise målinger

· Har flere funktioner

· Nem at aflæse på skærm

· Bruger batteri

· Kan ikke tilkobles smartphone

Smart måler

· Mange forskellige funktioner

· Grundig analyse og specifikke anbefalinger

· Tilhørende app med stor database om planter

· Kan overvåge planter når du ønsker det

· Optager og gemmer målinger til senere analyse

· Real-time overvågning på smartphone

· Bruger batteri

Opsummering

Som du kan læse her, er en fugtighedsmåler til jord et effektivt redskab til dig, som ønsker at give dine planter de bedst mulige vækstbetingelser.

Den kan bruges til både dine stueplanter og udendørs planter, og du kan bruge målingerne til at give planten det, den har behov for ud fra målerens analyse og anbefalinger.

Måleren er nemt at anvende og du kan finde præcis den model, som passer til dig. Fra den simple analoge model, til den digitale og den mere avancerede og grundige smart måler. Du kan få et hurtigt overblik over fordele og ulemper ved de tre modeller i tabellen ovenfor. Alle tre modeller kan du finde her på siden.  God fornøjelse med din fugtighedsmåler!

Tag et kig på vores vækstlys til planter, hvis du eller din fugtighedsmåler fortæller, at din plante får for lidt lys. Du kan læse mere og finde vækstlys til planter her.

Husk at vi altid står klar til at hjælpe dig med råd og vejledning indenfor lys og måleinstrumenter til planter

– Kontakt os her.