Personvernerklæring

– innsamling og bruk av personopplysninger

Behandling av personopplysninger – oppfyllelse av kontrakt

I forbindelse med kjøpet ditt hos PlanteLys har du lagt inn en rekke personopplysninger, inkludert spesielt:

•Navnet ditt

•Adressen din

•Din epostadresse

•Telefonnummeret ditt

•Din betalingsinformasjon

Vi behandler denne informasjonen i forbindelse med behandlingen av kjøpet ditt, da det er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle vår del av transaksjonen [samt for en påfølgende periode på 5 år, i henhold til regnskapsloven]. Informasjonen vil da bli slettet.

Dersom du har bestilt levering vil opplysningene om navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse bli overlevert vårt fraktselskap, pt. GLS, DSV eller Postnord med det formål å levere dine kjøp.

Behandling av personopplysninger – samtykke

Hvis du har krysset av for «ja, jeg gir samtykke til at du kan kontakte meg innen e-post med nyhetsbrev eller tilbud", behandler vi din e-postadresse og informasjonen om dine kjøp hos oss til det ikke lenger er aktuelt. I praksis betyr dette inntil du gir beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta e-post fra oss. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt. Du kan gjøre dette enten ved å bruke lenken nederst i e-postene våre eller ved å kontakte oss på service@plantelys.dk og oppgi at du ikke lenger ønsker å motta våre nyhetsbrev og tilbud.

Innsamling av personopplysninger

Innsamlingen av personlig kundeinformasjon hos PlanteLys skjer innenfor rammen av eksisterende lovgivning og EUs General Data Protection Regulation (GDPR).

Plantelys.dk samler inn informasjon fra brukere fra tre kilder:

– Fra informasjonskapsler når du besøker våre nettsider, f.eks. IP-adresse, land, viste sider, viste kategorier, viste merker, interaksjon/klikk og søk.

– Fra kjøp, f.eks. demografiske data, e-postadresse, betalingsinformasjon, varer, ordrebeløp, merker og frekvens. Inkludert transaksjons-e-poster, f.eks. ordrebekreftelse og forsendelsesbekreftelse.

– Fra brukeratferd og engasjement i den sendte kommunikasjonen, inkludert e-poster, for eksempel åpningsrate, klikkmønster og interesseområde.

Formålet med å samle informasjonen tjener ulike områder:

– Forpliktelser. For å oppfylle vår forpliktelse overfor deg som kunde eller bruker av vår tjeneste – som f.eks. innkjøp, fakturering, kundeservice og kundeklubb.

- Kundeservice. For å kunne yte kundeservice via e-post, chat eller telefon. Svare på spørsmål i forhold til en bestilling eller tidligere bestillinger, rette feil og veilede kunden.

– Markedsføring. For å vise inspirasjon, produkttilbud/tjenester og personlige anbefalinger via web, e-post og via tredjepartsmarkedsføring.

- Kundeopplevelse. For å forbedre kundeopplevelsen når du samhandler med Plantelys.dk, som f.eks personalisering av opplevelsen din, utvikling av nye funksjoner og produkter. Dette inkluderer også administrasjon, beskyttelse, drift og vedlikehold av nettsidene våre, systemadministrasjon og sikkerhet og samtykke til statistikk om bruk av nettstedet, kjøp og for å forbedre forståelsen av våre kunders foretrukne produkter.

– Svindel og risiko. For å forhindre svindel og gjennomføre en rimelig risikovurdering.

– Lovverket. For å overholde den til enhver tid gjeldende lovgivning.

Surfer

Når du besøker Plantelys.dk, samler vi inn informasjon om alle besøk på nettsiden vår. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen din, evaluere bruken av individuelle elementer på nettstedet og for å støtte vår markedsføring.

Surfing på siden kan utløse en tjeneste-e-post.

Plantelys.dk samler inn nettleseratferden din (f.eks. viste kategorier, merker, produkter) for å forbedre kommunikasjonen av relevante produkter og tilbud for å imøtekomme deg. Et eksempel på denne kolleksjonen er produktene du har lagt i handlekurven din der du har valgt å ikke gjennomføre kjøpet. Dette kan utløse en service-e-post som minner deg om produktene du la i handlekurven. Dersom du ikke ønsker å motta e-post om uferdige bestillinger, kan dette avmeldes direkte via lenken nederst i den sendte e-posten.

Datasikkerhet

Uansett om vi behandler personopplysningene dine for å oppfylle en kontrakt eller på grunnlag av ditt samtykke, vil vi alltid behandle personopplysningene dine sikkert og konfidensielt i samsvar med gjeldende lovgivning, inkludert personopplysningsforordningen og databeskyttelsesloven. Dine opplysninger vil kun bli brukt til formålet de ble samlet inn for og vil bli slettet når dette formålet er oppfylt eller ikke lenger er relevant. Vi bruker tredjeparter for å behandle betalingsinformasjonen din Quickpay. Vi har inngått databehandleravtaler med disse databehandlerne, som er vår garanti for at de overholder gjeldende regelverk om beskyttelse av dine personopplysninger.

Statistikkverktøy

Vi bruker ulike analyseverktøy, som f.eks Google Analytics, som hjelper oss med å samle inn statistikk om bruken av Plantelys.dk sin nettside, og for å gi deg en bedre opplevelse.

Tredjeparts informasjonskapsler

Plantelys.dk bruker en rekke tredjepartstjenester på sidene våre. Disse tjenestene bruker noen ganger også informasjonskapsler. Du kan velge å avvise tredjeparts informasjonskapsler ved å følge denne lenken: youronlinechoices.com/

Blant annet brukes tredjeparts informasjonskapsler for å lage statistikk over dine besøk på Plantelys.dk, her bruker vi informasjonskapselen for å vite hvilke sider du besøker og hvor lenge du er på dem. Vi bruker Google Analytics til dette. Du kan også velge bort Google Analytics her: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Markedsføring/re-targeting

Plantelys.dk jobber sammen med selskaper for å forbedre vår nettannonsering for å sikre at du kun ser relevante annonser. I den forbindelse bruker vi følgende leverandører: Facebook, Tradetracker, Youtube, Instagram og Google.

Informasjon, innsigelse, endring, dataportabilitet og sletting

Du kan alltid kontakte oss for å finne ut hvilke av dine personopplysninger vi har. Dette kan gjøres ved å kontakte

Plantelys ApS

CVR-nr. 33772017

Roholmsvej 10K

2620 Albertslund

Tlf.: 43 474 272

E-post: service@plantelys.dk

Dersom det er feil i opplysningene våre kan du alltid be om å få den rettet slik at vi har riktig informasjon, på samme måte som du har rett til å motta opplysningene i et felles format (dataportabilitet). Dersom du har forespørsler om endringer eller dataportabilitet, er du også hjertelig velkommen til å skrive til oss på ovennevnte e-postadresse. Hvis du ikke lenger ønsker at vi skal behandle dine personopplysninger eller at vi skal begrense behandlingen av dine personopplysninger, kan du også sende oss en forespørsel om dette til den ovennevnte e-postadressen. Dersom du ønsker å trekke tilbake samtykket til behandlingen av e-postadressen din (slik at vi kan sende deg vårt nyhetsbrev og relevante tilbud), kan dette gjøres når som helst ved å klikke på en lenke i det enkelte nyhetsbrevet.

Hvis du ønsker å klage på Plantelys.dks behandling av dine personopplysninger, kan dette gjøres til Datatilsynet, på adressen Borgergade 28,5., 1300 København, telefon 33 19 32 00 e-post: dt@datatilsynet. dk.

NETTSIKKERHET - VI GUIDEER DEG TIL SIKKERHET PÅ NETT

Vi er en trygg side, og det er derfor vi er en del av Online-tryghed.dk sine sikre sider
Online sikkerhet

Vi er grønne - energivennlige grolys

grønnsaksmerke 125