Sweet Basilikum – søde basilikum m grønne blade frø

DKK 45,00

Køb dette produkt nu og optjen 34 Points!
Varenr.: 28164
  • Lager: På Lager
  • Fri fragt over 1.000,-
  • Levering: 1-5 dage
  • Prismatch: Billigeste priser

Sweet Basilikum – søde basilikum med grønne blade.

Beskrivelse

Sweet Basilikum – søde basilikum m grønne blade – frø

Sød basilikum, er en variant, der frembringer mellemstore, skinnende grønne blade, som tæt omslutter de firkantede stilke. Disse duftende blade er ideelle til salater, stuvninger, supper og saucer. De fremhæver også smagen af fisk og fjerkræ. Først og fremmest er de en uundværlig ingrediens sammen med tomater i alle varianter. Basilikumplanten kan vokse mellem 30-50 cm i højden. Den kan dyrkes direkte i jorden fra frø eller som frøplanter. Den trives også i potter på balkonen eller i køkkenvinduet. Basilikum kan bruges frisk, tørret, frosset eller som ekstrakt.

Basilikum trives bedst på et beskyttet, solrigt sted. Jorden bør være veldrænet og konstant let fugtig. Et højt nærings indhold er også afgørende. Det er vigtigt regelmæssigt at fjerne ukrudt omkring basilikumplanterne. Da de ikke tåler lave temperaturer, bør de først plantes udendørs efter midten af maj. Det anbefales at nippe topskuddene, da det fremmer plantens vækst. De afklippede topskud kan bruges i madlavningen.

Frøene bør sås i potter i marts og april. De skal let trykkes ned i jorden. For at fremskynde spiringen kan man dække med plastfolie. Den ideelle spiretemperatur ligger mellem 25 og 28⁰C. Frøene spirer efter 3-5 dage. For optimal vækst bør planterne have en afstand på 45 x 30 cm.

Hvis du ønsker at dyrke den indendørs, anbefaler vi at du anskaffer dig en kraftig grolys lampe.

Sød basilikum er en alsidig urt med mange fordele. Den har en beroligende effekt, kan virke mod depression og hjælpe mod søvnløshed. Den har også antibakterielle egenskaber, som kan hjælpe med at bekæmpe inflammationer.

Vægt: 0,5 g

Højde: 30 – 50 cm

Anvendelse: Urt – bruges frisk, tørret eller frosset

Blade: Skinnende, mellemstore, grønne

Placering: Beskyttet, solrigt sted; veldrænet, fugtig og næringsrig jord.

 

Læs mere om plante sorten her

Yderligere information

Vægt 0,1 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Varen passer til

Du kunne også være interesseret i...

  • Smart rund indendørs køkkenhave med selvrens system – Dyrk op til 4 planter ad gangenSmart rund indendørs køkkenhave med selvrens system – Dyrk op til 4 planter ad gangen
  • Indendørs køkkenhave u/jord m. fuldspektrum vækstlys 20W LEDIndendørs køkkenhave u/jord m. fuldspektrum vækstlys 20W LED
  • Indendørs køkkenhave u/jord vækstlyssystem 20W LEDIndendørs køkkenhave u/jord vækstlyssystem 20W LED