Mikrogrønt

Katogorier
  • Låg til Spirebakke sæt, gennemsigtigLåg til Spirebakke sæt, gennemsigtig
  • Plagron Cocos Brix 9LPlagron Cocos Brix 9L
  • Øko Ærtefrø til mikrogrøntØko Ærtefrø til mikrogrønt
  • Øko Solsikkefrø for mikrogrøntØko Solsikkefrø for mikrogrønt
  • Plagron Cocos Brix 6x9LPlagron Cocos Brix 6x9L
  • SunLight Pro-Gro T8 vækstlys armatur 12Watt 60cmSunLight Pro-Gro T8 vækstlys armatur 12Watt 60cm
  • Vækstlys armatur holderVækstlys armatur holder
  • 1L Mason-Jar med låg og metal net til spire dyrkning1L Mason-Jar med låg og metal net til spire dyrkning

MikroGrønt

Microgreen som også er kendt som mikrogrønt på dansk, er det næste hvad angår spiselige planter. Mikrogrønt er planter og urter som kan spises, når deres kimblade er udviklet, og det selvom planterne endnu ikke er færdig udviklet. Minigrønt kan høstes 1-2 uger efter spiring og omfatter både kimstængel og blade, men ikke kimroden som efterlades i gromediet/jorden.

Miniplanterne har en lækker aromatisk smag, og deres nærings indhold er meget mere koncentreret end i de voksende planter. Disse miniplanter findes i mange forskellige farver og teksturer. Mikrogrønt bliver anset for at være babyplanter som falder imellem at være en spire og babygrøn/minigrønt. Dette betyder dog ikke at Mikrogrønt er det samme som spirer, som ikke har blade. Spirer har i modsætning til mikrogrønt en kortere vækstcyklus som typisk er mellem 2-7 dage, hvorimod mikrogrønt har en normal kan høstes efter ca. 7-21 dage efter spiring hvor plantens rigtige kimblade er kommet frem. Efter ca. 7-21 dage har planten opnået samme smag som den færdig grøntsag, fx broccoli eller ærter.

 

Bakker til mikrogrønt

For at få den optimale udnyttelse af din produktion af mikrogrønt, kan du med fordel bruge nogle mikrogrønt bakker. De har den fordel at de giver den optimale vækstbetingelser for dine mikro planter, herunder den perfekte dræning af vandet, så de små sagte rødder ikke rådner eller der kommer mug i dit mikrogrønt. Bakkerne fås i mange forskellige udgaver, de lave bakker på 25mm, er velegnet til små planter, fx broccoli eller radisser, hvor i mod større planter så som ærtespire bør have høje bakker på 35mm, der bedre understøtter de høje tynde planter.

 

Gromedie og gødning til mikrogrønt

Når der dyrkes mikrogrønt, bør plantespirernes rødder have noget der kan holde plante fast mens den vokser. Her findes der flere gode valgmuligheder, fx Cocos fiber, hamp måtter, fibermåtter, spagnum, rockwool og særlige indrette plantebakker med net. Men mange vælger også at eksperimenter med køkkenrulle, vat, papir og havejord mf., det kan dog ikke ikke anbefale at bruge havejord da det indeholder alt for mange bakterie som kan forurene og ødelægge de sagte mikrogrønne planter og gøre den uspiselige.

 

Økologiske frø til mikrogrønt

Før du kan går i gange med at lave dit mikrogrønt, er det nødvendigt at anskaffe sig nogle frø. Her er det vigtigt at vælge økologiske frø, da de plantefrø der kan købes i supermarkedet mf. normalt er behandlet med et svampemiddel som er giftigt for mennesker.

 

Erhvervssalg af udstyr og frø til mikrogrønt produktion

Kontakt os ved køb af større mængder af udstyr eller frø til mikrogrønt produktion.

Bliv klog på plantevækst med vores blog