PH-Wert

PH-Wert des Oberbodens

Hvad er pH værdi ? I takt med, at interessen for at være selvforsynende og fremme bæredygtig plantedyrkning vokser blandt både hobbygartnere og professionelle, bliver det mere og mere tydeligt, at succes ikke kun kommer af held. Der er brug for vigtige faktorer for at kunne opnå det maksimale udbytte af ens planter.

En ofte overset, men afgørende faktor er Ph værdi, som er en af de vigtigste byggesten for at sikre god og sund vækst blandt dine planter. Kort fortalt er pH-værdien en indikator på, hvor “sur” eller basisk jorden er, hvilket kan forklare problemer med planters vækst.

Derfor har vi lavet en kort guide om vigtigheden af at holde øje med pH-værdien for dine planter.

Ph værdien er et mål for surhedsgraden i en opløsning. Den spænder fra 0 til 14, hvor 7 betragtes som neutral. Værdier under 7 indikerer surhed, mens værdier over 7 indikerer basisk (alkalisk) miljø. pH-værdien er kritisk for mange biologiske processer og spiller en afgørende rolle i plantedyrkning, da den påvirker plantens evne til at optage næringsstoffer.

Hvad er pH-værdien i muldjord?

Muldjordens Ph værdi kan variere afhængigt af mange faktorer, såsom jordtype, nedbør og anvendt gødning. Ideelt set ligger pH-værdien for muldjord, hvor de fleste planter trives bedst, mellem 5,5 og 6,5. I dette interval er jordens næringsstoffer mest tilgængelige for planterødderne. En ubalance i Ph værdi kan føre til næringsstofmangel, selvom jorden er rig på næringsstoffer.

Ph værdi muldjord

Her er hvordan vi kan hjælpe.

Da vi bestræber for at skabe den bedste oplevelse for dine planter, har i flere produkter som kan hjælpe med at holde styr på Ph værdi, for at sikre at din plantes sundhed og vækst har den præcise mængde Ph-værdi. 
For eksempel har vi flere produkter der kan hjælpe dig med at styre din Ph værdi, alt fra gødning til målere. 

Hvis du klikker her!, har du mulighed for at finde vores sortiment af værktøjer vi bruger til at styre Ph værdi med.

Til dem som søger en mere ” naturlig” løsning. har vi vores flydeende plantegødning i Plagron Lemon Kick, som er et fremragende valg. 

Dette produkt tilføjer essentielle mineraler som calcium og magnesium til dit vandingssystem, hvilket er afgørende for at styrke planters cellevægge og fremme en sund rodudvikling. Ved at anvende disse produkter fra Plantelys kan du ikke bare opnå den ideelle pH-balance, men også maksimere dine planters sundhed og vækstpotentiale.

Ved at bruge disse nøje udvalgte hjælpemidler i din havebrug. sikrer du, at dine planter modtager de bedste mulige vilkår at vokse i. 
Hos plantelys står vi klar til at rådgive og guide hvis der skulle være nogen for for tvivl. 
Du har mulighed for at læse op på nogle af vores andre guides inden for plantelys her!

  • Plagron pH minus (59%) Regulator 500ml.
  • Plagron Lemon Kick organischer pH-Regulator 500ml.Plagron Lemon Kick organischer pH-Regulator 500ml.
  • Plagron Calmag Pro 1L
  • PH-Meter für Wasser | mit pH-PufferPH-Meter für Wasser | mit pH-Puffer